Soorten poker

Texas hold 'm
Momenteel de populairste variant in het poker, Texas Hold 'm. Deze variant heeft de 'cashgame' van de troon afgestoten. Dit kwam doordat men camera's plaatste onder de tafel, hierdoor kon men thuis zien wie welke kaarten had. Dit bleek een regelrecht succes en de interesse in poker groeide explosief! Texas hold 'm speelt men met twee kaarten in de hand en 5 dichte kaarten op de tafel. Ook wordt deze variant gespeeld met fiches en zonder joker.

Omaha
Het eerste zichtbare verschil van Omaha poker ten opzichten van Texas Hold 'm is dat elke speler 4 kaarten krijgt in plaats van 2. De rest is hetzelfde met als belangrijke kanttekening dat elke speler de beste 5 kaarten moet samenstellen met minimaal 2 eigen kaarten.
 
5cardpoker
Een variant op Omaha poker is 5 card poker. Men heeft hier dus geen 2 of 4 kaarten in de hand maar 5. De overige spelregels komen overeen, echter moet je minimaal 3 van je eigen kaarten gebruiken voor je combinatie van 5 kaarten.

Stud poker
Bij stud poker krijgt een ieder in het begin 3 kaarten, 2 dichte kaarten en een kaart die men zelf kan zien. Nu kan men gaan inzitten, vervolgens krijg men nog een open kaart. Nu komt er nog een inzettingsronde. Nu krijgt elke speler nog een open kaart. Nu worden de kaarten op het speelveld getoond en gaat het spel verder zoals alle andere pokerspelen.